El primer Centre BIT d’Eivissa s’habilita al pavelló 101 de sa Coma amb una inversió d’1,4 milions d’euros

 

El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, juntament amb el vicepresident i conseller d’Economia, Hisenda i Innovació del Govern balear, Toni Costa, la consellera de Parc Insular de Serveis, Marilina Ribas i el director general d’Innovació, Sebastian González, han visitat avui els treballs que s’estan executant per habilitar al pavelló 101 del Parc Insular de Serveis de Sa Coma el primer Centre BIT d’Eivissa, uns treballs que es varen iniciar el passat mes de juny i que suposen una inversió d’1.148.000 euros.

Aquesta obra, finançada pel Govern balear i executada pel Consell d’Eivissa, té un termini de sis mesos i s’espera que estigui llesta el pròxim mes de desembre. Tal com ha explicat el president Vicent Marí, l’objectiu d’aquest centre és oferir a les empreses i particulars de l’illa que treballin en l’àmbit tecnològic un espai “adequat per al desenvolupament de la seua activitat, modern i a l’avantguarda en aquest món tecnològic sempre en contínua millora i transformació”. Marí ha recordat que Eivissa era l’única illa que no comptava amb un Centre BIT “i per fi el Govern balear, gràcies al conveni que hem signat, posarà en marxa aquest centre” i ha afirmat que “estam contents amb aquest compromís perquè era una reclamació d’anys que per fi s’ha tingut en compte, un repte de futur per a la nostra illa”.

Per la seua part, el vicepresident i conseller d’Innovació del Govern balear, Toni Costa ha declarat que “des del primer dia hem dit que la innovació i la tecnologia han de ser sectors econòmics fonamentals de les Illes Balears. Hem acabat amb una absoluta injustícia, com era que Eivissa fos l’única illa sense un Centre Bit”.

Les obres que s’estan duent a terme suposen l’habilitació de la planta baixa del pavelló 101, d’uns 400 m2, amb un nou sistema de fibra òptica i de diverses sales de treball per albergar a les empreses i particulars que treballin en projectes innovadors.