El projecte per a la remodelació de l’encreuament de Caçadors superarà els 8,6 milions d’euros

 

S’ha modificat el pressupost inicial de 5,8 milions d’euros per adaptar-lo als preus de mercats actual

El Consell Executiu ha donat llum verda a l’aprovació definitiva del  projecte constructiu per al condicionament de l’encreuament de Caçadors, la intersecció entre les carreteres EI-200, EI-300 i EI-631 que suposa un dels punts negres que avui en dia hi ha a la xarxa insular de carreteres degut a l’elevat índex de sinistralitat que pateix. Aquesta aprovació definitiva s’ha dut a terme després de la modificació dels preus del projecte inicial, pressupostat en 5,8 milions d’euros, per tal d’adaptar-los als preus de mercat actual elevant-lo fins als 8.693.437,14 €.

El conseller d’Infraestructures Viàries, Mariano Juan, ha explicat que s’ha fet necessària aquesta nova valoració dels preus desprès que s’hagués de declarar deserta la licitació d’aquest important projecte. “És un projecte prioritari, hem de poder iniciar-lo quan abans i esper que aquesta revisió i actualització dels costos del material, faci que les empreses es presentin a la seua licitació i donem llum verda a la seua construcció”. Juan ha recordat que es tracta d’unes obres consensuades amb vesins i afectats de la zona que han fet cessions “pel bé comú”. “Es tracta d’un creuer perillós per al qual, després d’un treball tècnic molt rigorós, es va donar la millor solució” ha remarcat el conseller.

Aquest projecte de glorieta en superfície compleix amb els objectius de seguretat viària, capacitat de tràfic, mobilitat ciclista i de vianants i reposició d’accessos a les propietats confrontants. A nivell tècnic, es va considerar que la millor opció per aquest tram és l’execució d’una glorieta,  ja que és la forma considerada millor per resoldre interseccions i resol la problemàtica que pateix aquest encreuament: modera la velocitat dels vehicles, augmenta la capacitat davant altres interseccions, senzillesa de funcionament i senyalització, i dona la possibilitat de connectar diversos ramals.