El Consell Executiu aprova la convocatòria d’ajudes a la ramaderia per pal·liar els efectes de la sequera que pateix l’illa d’Eivissa

Es destina una quantitat màxima de 300.000 euros dividides en 2 línies: una per a cooperatives i l’altra directament a explotacions ramaderes

 

El Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa ha aprovat aquest matí la convocatòria que inicia l’expedient d’ajudes per al manteniment de la ramaderia de l’illa d’Eivissa, per a l’any 2024, amb l’objecte específic de fomentar el manteniment de la cabanya ramadera de l’illa d’Eivissa. Es tracta de dues línies dotades d’un total de 300.000 euros que han de servir per pal·liar les grans dificultats que provoca en aquest sector i en l’accés a l’alimentació del bestiar la sequera que afecta la nostra illa.

Aquesta ajuda neix després de diferents contactes amb les principals associacions ramaderes de l’illa, les quals han traslladat la seua preocupació perquè la manca de farratges conreats i recollits pugui significar una reducció considerable de les explotacions ramaderes de l’illa d’Eivissa.

Concretament, la línia A dirigida a ajudes per al manteniment de la ramadera d’Eivissa, mitjançant les cooperatives agrícoles està dotada de 100.000 euros i ha de servir pel manteniment d’aquelles explotacions que comptin amb un cens mínim de 10 animals reproductores de tipus oví i/o caprí; de 5 animals de 24 mesos o més d’edat de tipus boví i/o d’una truja reproductora en el cas d’explotacions de tipus porcí.

El màxim a que pot accedir un ramader o ramadera és de 3.000 euros i la cooperativa de 70.000 euros.

La línia B, està dirigida directament a les explotacions ramaderes, i a ella poden accedir les explotacions d’oví i/o caprí amb un mínim de 10 animals reproductors; les explotacions de boví amb un mínim de 5 animals de 24 mesos o més d’edat; les explotacions d’avicultura amb un mínim de 150 ponedores i/o 250 pollastres d’engreix; les explotacions de porcí amb almenys 1 truja reproductora i les d’apicultura amb almenys 70 casernes. La quantitat màxima per ramader en aquesta línia és de 9.000 euros.

Les bases i els terminis de presentació es publicaran properament al BOIB.