La veda del raor s’aixeca aquest diumenge 1 de setembre fins al pròxim 31 de març

 

Aquest diumenge 1 de setembre s’aixeca la veda de la pesca del raor fins al pròxim 31 de març, i el servei de Pesca del Consell Insular d’Eivissa recorda a totes les persones que surtin a partir d’aquest dia a pescar-lo, que hi ha una sèrie de restriccions en el nombre de captures per persona i dia. Així, es poden pescar 50 raors per persona i dia amb un màxim de 300 raors per embarcació.

Durant els dos últims mesos des del Consell d’Eivissa s'han intensificat els controls en les zones de pesca del raor per verificar que es respecta la veda per part dels pescadors tant recreatius com professionals. Així mateix, una vegada oberta la veda, es continuarà amb la recollida de dades sobre l'estat de les diferents zones de pesca de raor al llarg del litoral de l'illa d'Eivissa. Es preveu comptar amb la col·laboració de pescadors recreatius voluntaris el que permetrà tenir una visió global de tot el litoral de l’illa d’Eivissa enregistrant-se dades com rendiments pesquers, mida de les captures i sexe d’aquestes. 

Es recorda l’obligatorietat que per pescar dins de les reserves d’es Freus d’Eivissa i Formentera i de la reserva de Tagomago es necessari disposar de l'autorització, un tràmit que es pot realitzar de forma gratuïta i immediata a través de la pàgina web:

https://www.caib.es/sites/reservesmarines/es/autorizaciones_en_las_reservas_marinas/

Així mateix es recorda que les captures realitzades dins de les reserves marines s'han de comunicar mitjançant la web “Diari de pesca recreativa” o mitjançant els formularis de cada reserva. També que dins de les reserves marines es pot utilitzar un màxim de 4 hams i que les seues dimensions mínimes són de 5,7 mm de si per a la pesca del raor i de 7 mm per a la resta d'espècies.

De la mateixa manera, es vol recordar que hi ha altres espècies que actualment estan en període de veda, com és el cas del verderol, espècie molt popular per a la pesca recreativa, la qual, a Pitiüses, té una veda que estableix la prohibició de capturar exemplars de menys de 30 cm fins al dia 1 d'octubre. Altres espècies en veda són el polp, el qual a Eivissa i Formentera té una veda que s'inicia el dia 15 de juliol i finalitza el dia 15 d'octubre i l'eriçó de mar el qual no es pot capturar des de l'1 d'abril fins al 31 d'octubre.

Des del servei de Pesca del Consell Insular d’Eivissa es recomana a tots els usuaris que duguin la seua llicència de pesca recreativa al dia i es recorda que el període per capturar aquest preuat exemplar, el raor, arriba fins al 31 de març, per la qual cosa es demana prudència els primers dies d’aixecament de la veda per evitar aglomeracions d’embarcacions. Es recomana sempre estar pendents el dia abans de sortir a pescar del pronòstic del temps per organitzar-se.