Sa Nostra Sala acull l’exposició fotogràfica ‘El llegat de Josep Maria Subirà’

Demà, dia 26 de setembre, s’inaugurarà a les 20.00 hores a Sa Nostra Sala l’exposició “El llegat de Josep Maria Subirà. Fotografies de Josep Maria Subirà”, on les filles del fotògraf, Carmen i Marta Subirà han avançat que en aquesta mostra trobarem un petit llegat de les fotografies del seu pare que plasmen com eren els eivissencs allà pels anys cinquanta i també fotografies dels paisatges d'Eivissa des de la seva particular mirada.

La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramon, ha explicat que “fa 10 anys que Josep Maria Subirà ens va deixar i volíem fer-li un homenatge pòstum per la seva contribució al patrimoni documental gràfic de la nostra illa”. Josep Maria Subirà va néixer en 1930 a Barcelona i la seva passió va ser sempre la fotografia, “el que li caracteritzava és que quan ell va arribar aquí, l'any 1955, tenia una particular manera de capturar a la gent i als artistes, així com el llegat documental que ens ha deixat dels artistes d'aquelles època”. També la consellera ha remarcat que Josep Maria Subirà era una persona molt generosa “sempre regalava les fotografies per a fullets, i promovia exposicions pròpies i d'altres artistes, a més va cedir moltes imatges seves de Sant Antonio a l'Ajuntament d'Eivissa, i encara que no va deixar cap paper que digués que passaven a formar part de l'arxiu de l'Ajuntament, les seves dues filles aquí presents també han heretat aquesta generositat”.

Finalment la consellera Sara Ramon ha convidat a tots a gaudir d'aquesta exposició “per conèixer de primera mà la mirada de Josep Maria Subirà i el llegat que ens va deixar, i on gran part de les seves fotografies formen part també Arxiu d'imatge i sota del Consell Insular d'Eivissa.”

Per la seua part, les filles de Subirà, Marta i Carmen, visiblement emocionades, han agraït al Consell poder ensenyar en aquesta mostra “la gran feina que va deixar el nostre pare”. En aquesta línia, Marta Subirà ha detallat que en aquesta exposició trobarem “racons especials de l'illa des de la mirada del nostre pare i retrats en els quals el seu objectiu va ser, no reflectir a la persona, sinó recollir en una fotografia el que aquesta persona representava, i els paisatges el mateix, no sols capturava l'espai, sinó el que és la idea de l'illa”. Marta Pujarà també ha esmentat que una altra de les passions del seu pare eren les fotografies aèries, “li agradava capturar en imatges l'illa des de punts impossibles. Per a ell Eivissa era un autèntic paradís que estimava fotografiar”.