El Consell d’Eivissa obre diligències prèvies al comercialitzador turístic d’una tenda de campanya a Can Raspalls

El lloguer turístic d’aquest tipus d’instal·lacions en sòl rústic es pot arribar a sancionar fins amb 40.000 euros

L’Oficina contra l’Instrusisme del Consell Insular d’Eivissa ha obert diligències prèvies a la persona que comercialitzava de manera turística una tenda de campanya a l’assentament de Can Raspalls, al municipi de Sant Josep de sa Talaia, després de la inspecció realitzada a l’indret per la Policia Local.

Una vegada foren coneixedors d’aquests fets, els inspectors del Consell Insular detectaren l’anunci en la pàgina AirBnb, instant a la plataforma a la seua immediata eliminació, cosa que ocorregué al cap d’unes hores, segons va notificar la pròpia plataforma i que ha estat constatat pel Departament.

Gràcies a l’ús d’un nou software de certificació de continguts online, s’ha pogut incloure aquest anunci en les diligències prèvies que ja s’han iniciat per recaptar tota la informació i documentació que acredita la comercialització il·legal d’aquesta tenda de campanya, i que probablement esdevindrà en un expedient sancionador que, atenent a l’actual Llei Turística de les Illes Balears, es podria enfrontar a una multa econòmica de fins a 40.000 euros.

Tenint en compte el resultat de la inspecció de la Policia Local de Sant Josep així com el possible expedient per infracció turística que se’n derivi, aquest comercialitzador es podria enfrontar a una sanció total superior als 130.000 euros. En aquest sentit, el vicepresident primer Mariano Juan ha explicat què «això és un avís més, que la impunitat s’ha acabat. Que aprofitar-se d’Eivissa no surt gratis, i menys, utilitzant una situació socialment complexa com són els assentaments per emmascarar una activitat econòmica il·legal».