Torna el Nadal, i amb aquestes festes tan assenyalades torna també la campanya de promoció del producte local ‘Aixó Sí és Nadal’ impulsada pel Departament de Medi Rural i Marí del Consell Insular d’Eivissa amb l’objectiu de fomentar el consum del producte local i de proximitat com a base dels menús nadalencs.
En un encontre amb els productors locals en la seu del Consell d’Eivissa, el president i conseller del departament, Vicent Marí, els hi ha agraït “la seua feina i esforç per dur endavant un sector, el primari, fonamental per a la nostra alimentació i la conservació de l'entorn”, i ha animat a tothom a seguir adquirint producte local “especialment durant aquestes festes que gaudirem amb els bons sabors d’Eivissa a taula”.
Els productors locals que formen part d’aquesta iniciativa han pogut exposar els seus productes: herbes, oli, pa, mel, dolços, formatges, patates, col, ous, vi, formatges, sobrassada... productes per dur a la taula en Nadal. També hi ha hagut una degustació de Salsa de Nadal a càrrec de la chef Marga Orell.
Amb la compra de productes d'Eivissa, a més d'adquirir productes de gran qualitat i aportar els sabors originals als nostres plats, també afavorim la conservació del nostre territori i paisatge, i col·laboram amb el treball de molts petits productors i elaboradors que dia a dia s'esforcen perquè puguem tenir al nostre comerç el millor de la terra i la mar.
Durant aquests dies de Nadal es podran trobar aquests productes als comerços col·laboradors amb un etiquetatge i cartelleria distintius.
Nadal és una festa per recollir-se i recuperar les tradicions, una de les festes grosses del calendari eivissenc, i com a festa no hi poden faltar bons aliments i la nostra gastronomia més autèntica utilitza els millors productes eivissencs que són la base dels plats com sofrit pagès, l'anyell al forn, la porcella, la salsa de Nadal, el bescuit...
A l’acte de presentació d’aquesta campanya nadalenca també ha assistit el director insular de Medi Rural i Marí, Joan Marí.