Noticias relacionadas

El Consell i l’Agrupació Astronòmica d’Eivissa organitzen un nou cicle d’observacions del cel a Cala d’Hort

El Consell i l’Agrupació Astronòmica d’Eivissa organitzen un nou cicle d’observacions del cel a Cala d’Hort

Un any més, el Consell Insular d'Eivissa, en col·laboració amb l’Agrupació Astronòmica d’Eivissa (AAE), organitza les Nits d'estels amb un nou cicle d’observacions del cel a l’Observatori de ses Païsses de Cala d’Hort.

Aquest nou cicle permetrà a un total de 30 participants per nit observar, entre altres, objectes celestes com el cúmul d’Hèrcules, la nebulosa de l’Anell, galàxies llunyanes o estrelles dobles.

Ates l’interès d'aquesta activitat i les nombroses sol·licituds de participació que es reben cada any, per a aquest nou cicle s’han previst 5 jornades d’observació astronòmica a cada una de les quals podran participar 30 assistents.

Com sempre, les activitats d’observació previstes són gratuïtes, si bé la inscripció és obligatòria. Com que no està permès accedir-hi amb vehicles particulars, el trasllat es farà en autobús, que recollirà les persones participants una hora abans de l’inici de l’observació, a la Seu del Consell Insular d’Eivissa (avinguda d’Espanya, 49, d’Eivissa), punt al qual retornarà l’autobús una vegada finalitzada l’activitat.

Per a informació i reserves, qui hi estigui interessat pot dirigir-se al correu arxiuimatgeiso@gmail.com, indicant-hi nom i llinatges de les persones assistents i també telèfon de contacte. S’hi podran inscriure un màxim de dos participants per cada inscripció a excepció d’unitats familiars simples. Les inscripcions es realitzaran per ordre d’entrada dels correus electrònics.

 

El termini d’inscripció per a les observacions previstes estarà obert en les següents dates i horaris:

-29 juny, a les 23.00 hores, període d’inscripció obert entre els dies 21 (09.00 h) i 23 de juny (24.00 h), ambdós inclosos.

-13 juliol a les 22.15 hores, període d’inscripció obert entre els dies 5 (09.00 h) i 7 de juliol (24.00 h), ambdós inclosos.

-10 agost a les 22.30 hores, període d’inscripció obert entre els dies 2 (09.00 h) i 4 de agost (24.00 h), ambdós inclosos.

-24 agost a les 22.00 hores, període d’inscripció obert entre els dies 16 (09.00 h) i 18 de agost (24.00 h), ambdós inclosos.

-21 setembre a les 21.30 hores, període d’inscripció obert entre els dies 13 (09.00 h) i 15 de setembre (24.00 h), ambdós inclosos.