Noticias relacionadas
Eivissa arranca la seua setmana ‘Pride’ amb activitats a Vila, Sant Josep i Sant Antoni

El director insular de Promoció Turística, Juan Miguel Costa, ha presidit avui la presentació de la desena edició de l’Ibiza Pride que arrancarà aquest divendres a Sant Antoni de Portmany i que durà activitats reivinidicatives en favor del col·lectiu LGTBIQ+ als municipis d’Eivissa, Sant Josep de sa Talaia i la vila de Portmany. En aquest sentit, Costa ha volgut destacar “l’amplitud del calendari per celebrar aquests 10 anys d’aquest esdeveniment que atrau a gent de tot el mon” a la vegada que ha desitjat  que “tan de bo no fos necessari per reivindicar el dret a estimar sense por a ser discriminat per motius de sexe, gènere, color de pell...”, en aquest sentit Costa ha apuntat a l’illa d’Eivissa com un lloc “de llibertat, respecte i tolerància” a on “tot el col·lectiu s’ha sentit històricament benvingut”.

Ha acompanyat a Costa la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Sara Barbado, qui ha destacat “les activitats de divulgació que s’han organitzat en el Casal de la Igualtat, com la ponència sobre salut i diversitat sexual en l’educació a càrrec de la psicòloga Alicia Martin, la sexòloga Irene Aterido, el sexòleg Javier Sotomayor i el president de l’associació sa Clau de s’Armari, Toni Martí (dimarts, 11 de juny a les 20:30 hores). Igualment, Barbado ha destacat que la capital de l’illa acollirà la lectura del pregó d’aquesta desena edició, a les 22 hores al Portal de ses Taules i que comptarà amb l’actuació de Nalaya Brown i les drag Queens Le Cocó, Gio Castellano, Majo Pirotika, Nadal Garibaldi i Vedette Deivis. Dissabte 15 a partir de les 19 hores, l’avinguda de Santa Eulària d’Eivissa acollirà la Gran marxa LGTBIQ+ amb arribada al port d’Eivissa a on l’escenari ‘visibilitat’ acollirà les actuacions de Gorrion DJ, Mikey Slade, Mattia Pascal, Balibrea, Ambrick Channa, Gio Castellano i la Troya Ibiza Party.

També en la presentació, la coordinadora de Turisme de Sant Josep de sa Talaia, Eva Ruiz, ha explicat que per tercer any l’auditori des Caló de s’Oli acull el Festival Young and Proud (diumenge, 9 de juny a partir de les 19 hores), dirigit a jovens d’entre 12 i 16 anys, i que compta amb master-class de coreografies, espectacles de teatre, animació i menjar i beure de ‘Fun&Trucks’. Ruiz ha explicat que “aquesta aposta va començar el primer any amb la inquietud de no saber quin acolliment tindria i va resultar una sorpresa que l’any passat va ser un autèntic èxit”, motiu pel qual confien en què “enguany es superin totes les expectatives, com així ho demostra el fet que casi no quedin entrades pel teatre” i que encara es poden reservar, de manera gratuïta a la pàgina web ibizagraypride.eu.

Finalment, s’ha recordat que aquest cap de setmana Sant Antoni de Portmany acull la festa ‘ICONOS’ amb cercavila, divendres 7 de juny des de les 10 de la nit amb Acrobati-K, A Tutiplén Batucada, Danger, Balibrea DJ i la drag queen portmany Elvis i dissabte, des de les 20 hores, la gala Diversity Celebration a la Platja de s’Arenal amb les actuacions de Shiky (drag show), Baby Marfcelo (drag show), Du Jour (dj set), D’John (cantants), Danger (cantant), Steve Cunningham (dj), Mikey Slade (dj), Balibrea (dj), Elvis (drag y les productores Wait What? i Gayzpacho.

En aquest sentit, l’organitzador de la Gay Pride, Antonio Balibrea ha explicat que “sempre és tota una il·lusió celebrar la Ibiza Pride, però enguany és especial per ser el X aniversari. Ha estat una dècada en que hem estat treballant i segellant relacions amb moles associacions i col·lectius, per tal de lluitar tots junts pels nostres drets, la igualtat i la llibertat”. Així Balibrea ha explicat que “l’objectiu del Pride és posicionar-lo nacional i internacionalment per atraure un segment turístic enfocat al col·lectiu LGTBIQ+”, recordant que aquest acte és “de tots els que creuen la igualtat, així que no vull acabar sense convidar a tothom a participar amb naltros, i des de l’alegria, ser part del moviment de transformació en una societat millor, que és el gran esperit del nostre i de tots els prides del mon”.