El Servei d’Assessorament i Inserció Laboral de Persones amb Discapacitat (SAIL-PD) és un servei de suport a la inserció laboral de les persones amb diversitat funcional de l’illa d’Eivissa. S’integra dins l’estructura de la Secció d’Atenció a Persones amb Discapacitat de la Conselleria de Benestar Social i Recursos Humans del Consell Insular d’Eivissa.
El SAIL-PD desenvolupa aquest itinerari integral d’inserció, d’acord amb la convocatòria de subvencions SOIB Itineraris Integrals d’Inserció per als exercicis 2023 i 2024, cofinançada pel Fons Social Europeu (FSE), en el marc del Programa Balears del FSE+ per al període 2021-2027 (BOIB núm. 6 de 14/01/2023) d’acord a la resolució de concessió de subvenció de data 21de març de 2023 del director general de Model Econòmic i Ocupació per delegació del president del SOIB, amb un finançament bianual que ascendeix a 211.098,68 €.
Aquest servei va dirigit al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual (amb un percentatge almenys del 20%) i amb altres discapacitats (físiques, orgàniques i/o sensorials, a partir del 33%), inscrites com a demandants d’ocupació al SOIB i amb dificultats especials d’inserció.
El SAIL-PD compta amb un equip tècnic de suport i orientació laboral que, desenvolupant la metodologia de Treball amb Suport, dissenya itineraris personalitzats de formació en les habilitats bàsiques prelaborals i de suport a la recerca activa de feina.
La atenció a les famílies també es un aspecte important, oferint tota la informació i l’assessorament necessari en el procés de formació i d’inserció laboral.
A més a més, facilita al entorn empresarial tota la informació respecte a la contractació de persones amb diversitat funcional, les seves característiques, anàlisi del lloc de feina i processos de selecció de candidats, així com la presència d’un tècnic al lloc de feina per facilitar l’adaptació de la persona treballadora i el suport a l’aprenentatge de les tasques a desenvolupar.
Durant l’any 2023, al servei s’han atès un total de 134 persones amb discapacitat, de les quals 63 participants (38 homes i 25 dones) han estat donades d’alta i han iniciat un itinerari personalitzat d’inserció. D’aquestes, 28 persones (15 homes i 13 dones) han pogut signar un contracte de feina, complint amplament els objectius d’atenció i d’inserció plantejats a l’inici de l’acció.