Sa Nostra Sala acull una mostra commemorativa de l’aquarel·lista Narcis Puget Riquer

Enguany s’han complit quaranta anys de la seua mort

 

 

El director insular de Cultura, Miquel Costa, juntament amb Guillermina Puget i Joan Albert Ribas, comissaris de la mostra, han presentat la nova exposició que acull Sa Nostra Sala fins a mitjans del pròxim mes de febrer, un recull de trenta-dos aquarel·les de l’aquarel·lista Narcis Puget Riquer (1916 - 1983), definit com “un dels principals artistes de la historia d’Eivissa”.

Es tracta d’una mostra commemorativa d’en Narcís de qui enguany s’han complit quaranta anys de la seua mort. La majoria de les obres exposades pertanyen a la família Puget Reig, però una part de les quals, fins a vuit, és del Fons artístic del Consell Insular d’Eivissa.

Com ha explicat el director insular a través de l’exposició “Narcís Puget Riquer, l’aquarel·lista d’Eivissa”, s’ha intentat traçar la seua trajectòria vital: de Vila i la seua rodalia a Santa Eulària des Riu i les estades a Formentera. I també es pot gaudir d’alguns dels retrats que va fer (tres de son pare ancià) alguns dels quals són obres que l’abstreuen del figurativisme i l’acosten a l’abstracció.

Els comissaris de la mostra han destacat que la selecció fotogràfica amb la qual es tanca l’exposició, formada per setze de les seues  fotografies, té un sentit. No va ser el cas el de Narcís Puget Riquer de fer diverses fotos prèvies a una obra per preparar-la, com sí que feia, per exemple, Vicent Ferrer Guasch (amb qui compartia jornades de treball artístic) i molts altres. Va ser, gairebé a la inversa; la fotografia per a Puget Riquer es convertí en l’única manera en què va poder mostrar als altres la seua sensibilitat artística: una malaltia als ulls li va impedir continuar dedicant-se a la pintura, per això aquestes fotografies representen el seu testimoni dels paisatges eivissencs, jugant amb contrallums, amb ombres, amb grans enquadraments que ja no va poder plasmar a través del pinzell.

Miquel Costa ha fet un agraïment a la família Puget Reig, la major de les quals, Guillermina, ha estat comissària de l’exposició, “per la seua bona disposició en tot moment perquè aquesta merescuda mostra-homenatge s’hagi pogut portar a terme”.

La mostra s’inaugura aquest dijous 14 de desembre a les 20 hores i estarà oberta fins al 16 de febrer de 2024, amb horari de dilluns a divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 17.30 h a 20.30 h.