Els premis Vuit d’Agost 2024 premien creacions en disseny gràfic, artesania del fang, fotografia, pintura i investigació

Enguany la categoria de música ha estat declarada deserta

Entre el 19 i el 20 d’agost es varen reunir els jurats de les sis categories que s’han convocat enguany als Premis Vuit d’Agost, premiant creacions en disseny gràfic, artesania del fang, fotografia, pintura i investigació. La categoria de música ha estat declarada deserta per unanimitat.

Quant al Premi Vuit d’Agost de Pintura el jurat, reunit el dia 20 d’agost  i format per Carles Guasch Guasch, president, i pels vocals Patricia Boned Sáez, Dieter Sroka i Aida Miró Vicente, una vegada valorades les vint-i-una obres que s’hi varen presentar va acordar, per unanimitat, concedir el premi a l’obra El cop a la terra del pintor Augusto Banegas Martinez.

Respect al Premi Vuit d’Agost d’Artesania del Fang, el jurat, reunit el 20 d’agost, estava presidit per Antoni Ribas Costa, Toniet, president, i com a vocals Carolina Boned Torres i Adrián Ribas Escandell. De les deu obres presentades varen decidir declarar guanyadora l’obra de Nora Buitrago Baldiviezo titulada Micelio, de la qual destaquen que tècnicament està molt ben resolta, la concepció molt pensada i amb altres elements molt ben integrats en conjunt.

El jurat del Premi Vuit d’Agost de Fotografia, reunit el 20 d’agost, va estar presidit per Antoni Pomar Bofill i els vocals varen ser Sebastián Candela Martínez i German G. Lama. Dels deu conjunts de tres obres presentades, i una vegada fetes les deliberacions pertinents, va acordar declarar guanyadores per majoria, ex aequo, les obres presentades amb els títols Homenatge al (darrer) campaner de Maria Neus Prats Tur  i Catalina Escandell Riera de Can Joan d’en Gall de Isa Sanz.

Del Premi Vuit d’Agost de Disseny Gràfic, el jurat es va reunir el 20 d’agost i estava presidit per Carme Boix Bonet; com a vocals Margarita Tur Riera, Toni Colomar Noguera i César Sánchez Fernández. Valorats els set treballs presentats i una vegada fetes les deliberacions pertinents, varen declarar guanyador el disseny presentat amb el títol Passió i dedicació a la identitat col·lectiva de les Illes Balears d’Antoni Ribichesu.

El Premi Vuit d’Agost d’Investigació, el jurat es va reunir el 19 d’agost i estava format per Francisca Tur Riera, presidenta, i pels vocals Maria Neus Torres Roig i Marcus Heinrich Hermanns. Una vegada fetes les deliberacions pertinents de les quatre obres presentades, el jurat va acordar, per unanimitat, declarar guanyadora del Premi Vuit d’Agost en la modalitat d’Investigació 2024, a Agnès Vidal Vicedo pel treball La caixa negra. Sumari de la Guàrdia Civil.

Respecte a l’obra guanyadora el jurat ha destacat que és un treball molt interessant i original, dels últims anys de la Segona República, que dona una altra aportació al relat de la nostra història, estudiant i investigant un document privat del qual extreu informació sobre l’activitat de la Guàrdia Civil a les Pitiüses durant els anys previs a la Guerra Civil.

Per últim, el Premi Vuit d’Agost de Musica, el jurat es va reunir el 19 d’agost i estava format per Adolfo Villalonga, president, i pels vocals Iván Mérgola Gómez, Joan Roig Torres, Barbé i Vicent Tur Ramón, va acordar, per unanimitat, declarar desert el Premi Vuit d’Agost en la modalitat de Musica.

La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramon, que va cridar a tots els guanyadors per donar-los la notícia, ha destacat “la importància d’aquests premis que reconeixen l’alt potencial artístic i d’investigació que hi ha a l’illa”, amb treballs i creacions que passen a formar part del fons artístic del Consell Insular.

El lliurament dels premis tindrà lloc el pròxim divendres 30 d’agost a les 19 hores a Sa Nostra Sala, en el carrer Argó d’Eivissa, on aquests dies es pot visitar la mostra que recull tots els premis Vuit d’Agost que s’han lliurat en els darrers cinc anys.