El Consell d’Eivissa fa lliurament dels guardons dels Premis Vuit d’Agost 2023 i 2024

Avui ha tingut lloc en Sa Nostra Sala l'acte de lliurament dels Premis Vuit d’Agost, una trobada en el qual han estat presents el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí i la consellera de Cultura del Consell d’Eivissa, Sara Ramon.

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí,  ha declarat que “en aquesta mostra que recull les obres guanyadores dels darrers 5 anys, es demostra que som una illa orgullosa de les seues arrels mil·lenàries, que continuen sent font d’inspiració per a tots els nostres artistes locals”.

Per la seua part, la consellera Sara Ramon ha volgut agrair, “a totes les persones presents per participar en aquesta gran festa de la cultura d’Eivissa, així mateix, faig extensiu, com és de justícia, a tots i totes les persones que han format part dels jurats dels premis i a tots els artistes que s’hi ha presentat”.

En aquest acte s'han atorgat premis a les diverses categories dels Premis Vuit d’Agost de l'any 2023, així com d'aquest any 2024.

2023

Premi Vuit d’Agost de Pintura

Guanyadora del Premi Vuit d’Agost en la modalitat de Pintura 2023, Patricia Boned Saez per a l’obra Sol post.

Premi Vuit d’Agost d’Artesania del Fang

Guanyadora del Premi Vuit d’Agost en la modalitat d’Artesania del Fang 2023, Neus Riera Tur amb l’obra titulada Clips.

Premi Vuit d’Agost de Fotografia

Guanyadors del Premi Vuit d’Agost en la modalitat de Fotografia 2023, ex aequo a Joan Costa Garcia les fotografíes presentades amb els títols El misteri de les esglésies blanques i a Francisco Javier Mas Ferra Escars.

Premi Vuit d’Agost de Disseny Gràfic

Guanyadora del Premi Vuit d’Agost en la modalitat de Disseny Gràfic 2023 a Margarita Tur Riera amb el treball presentat amb el títol Tradició amb absoluta modernitat.

Premi Vuit d’Agost de Música

Guanyadors del Premi Vuit d’Agost en la modalitat de Música 2023, ex aequo

  • Música Moderna: a Ivan Domenech Santos amb la peca Algún momento i a l’agrupació Carlos Vesperinas García, Hector González Sáez i Silvia Torres Planells per a la peça Ja fa un any
  • Música Clàssica: a Miguel Ángel Aguiló Matas per a la peça Quatre poemes mediterranis i a Héctor González Sáez per a la peça Torres de defensa

Premi Vuit d’Agost d’Investigació. Categoria declarada deserta

2024

Premi Vuit d’Agost d’Investigació

Guanyadora del Premi Vuit d’Agost en la modalitat d’Investigació 2024, a Agnès Vidal Vicedo pel treball La caixa negra. Sumari de la Guàrdia Civil.

Premi Vuit d’Agost de Pintura

Guanyador del Premi Vuit d’agost en la modalitat de Pintura 2024,  a Augusto Banegas Martinez amb  l’obra El cop a la terra.

Premi Vuit d’Agost d’Artesania del Fang

Guanyadora del Premi Vuit d’Agost en la modalitat d’Artesania del Fang 2024, a Nora Buitrago Baldiviezo amb l’obra titulada Micelio

Premi Vuit d’Agost de Fotografia

Guanyadors del Premi Vuit d’Agost en la modalitat de Fotografia 2024, ex aequo a Neus Prats Tur amb l’obra  Homenatge al (darrer) campaner i a Isabel Sanz  amb l’obra Catalina Escandell Riera de Can Joan d’en Gall

Premi Vuit d’Agost de Disseny Gràfic

Guanyador del Premi Vuit d’Agost en la modalitat de Disseny gràgic 2024, a l’autor és Antonio Ribichesu amb el títol Passió i dedicació a la identitat col·lectiva de les Illes Balears.

Premi Vuit d’Agost de Música. Categoria declarada deserta

Presentació del catàleg ‘El darrers cinc anys (2019-2023)’

Així mateix, aquest esdeveniment ha servit per a presentar el catàleg de l'exposició ‘El darrers cinc anys (2019-2023)’, que recull els treballs artístics (pintura, artesania del fang, fotografia, disseny gràfic) d’aquestos Premis del darrer quinquenni. Algunes d'aquestes obres premiades, d'un total de 22 artistes, han estat exposades en l'espai de Sa Nostra Sala des del passat 1 d'agost, una mostra que ha conclòs aquesta mateixa tarda després de la lliurament de premis.