La Setmana Europea de Prevenció de Residus torna del 16 al 24 de novembre amb diversos activitats gratuïtes

Sota el lema ‘Aprofitament Alimentari’, aquesta campanya té com a objectiu, a través de diferents tallers, sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari

Del 16 al 24 de novembre el Consell d’Eivissa acull la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, EWWR (European Weak for Waste Reduction), que enguany té com a objectiu accions de sensibilització sobre la prevenció de residus respecte al malbaratament alimentari, ja que són fraccions que habitualment es desaprofiten i que suposen uns 132 kg anuals per habitant.

Per això, amb el lema ‘Aprofitament Alimentari’ des del Consell s'han organitzat diferents activitats per fomentar un canvi de comportament i promoure l’aprofitament alimentari i la prevenció de residus, amb col·laboració amb el projecte «Zero Food Waste», que promou Herbusa, Fundación para la Conservación de Ibiza y Formentera, que treballen en actuacions de sensibilització en aquesta línia, de la l’UTE Giref, i el programa Sabors d’Eivissa.

Programa de tallers i activitats

Mostra i degustació de cuina tradicional d’aprofitament. Coincidint amb la 1a Fira Marinera d’Eivissa, organitzada per l’Ajuntament d’Eivissa, el dissabte 16 de novembre  en el Mercat Vell, la xef Marga Orvay realitzarà un show cooking per aprendre a fer peix en escabetx.

Taller de compostatge domèstic. En aquest taller s'ensenyarà com fer compost a casa i tindrà lloc el dissabte 16 de novembre a l’Oficina de Residus (c. de Balears, 28 d’Eivissa) a les 10.00 hores. A les persones participants que ho desitgin se’ls donarà gratuïtament un compostador perquè puguin iniciar aquesta pràctica a casa. Places limitades.

Tallers de cuina d’aprofitament i conserves. El dijous, 21 i el divendres, 22 es realitzaran tallers pràctics d’aprofitament alimentari, a càrrec de la xef Erika Tangari, per tal d’optimitzar el producte fresc, local i de temporada i poder conservar-lo durant més temps. Al taller, emprant diferents tècniques, es realitzaran elaboracions de brous, melmelades, conserves i fermentacions, promovent la reducció de residus alimentaris i una cuina més conscient i sostenible. Els tallers es realitzaran a l’edifici de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (Sa Coma – Ctra. d’Eivissa a Sant Antoni) en horari de 17.00 a 20.00 h. Places limitades

Per assistir al taller de compostatge o a algun dels tallers de cuina d’aprofitament i conserves es necessària una inscripció prèvia que es pot realitzar enviant un correu electrònic a info@residuseivissa.com o bé al telèfon 900 26 48 78.

Tallers per estudiants de cuina. El dilluns, 18 de novembre es realitzarà un taller de cuina tradicional d’aprofitament per l’alumnat del cicle formatiu de cuina i gastronomia de l’IES Isidor Macabich, i el dimarts 19, un taller d’aprofitament i conserves per a l’alumnat de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears.

Estands informatius en diferents municipis de l’illa

Així mateix, a més de les activitats hi haurà estands informatius als diferents municipis de l’illa amb informació sobre bones pràctiques i consells culinaris per a l’aprofitament alimentari, i prevenció de residus.

- Mercat Vell d’Eivissa (1a Fira Marinera ) - Dissabte, 16 de novembre, de 10.00 a 14.00 h

- Plaça de Santa Gertrudis (concurs de paelles) – Diumenge, 17 de novembre, de 10.00 a 14.00 h

- Sant Jordi (davant del Mercadona) – Dimecres, 20 de novembre de 10.00 a 14.00 h

- Mercat de la Cooperativa de Sant Antoni – Divendres, 22 de novembre de 9.00 a 14.00 h

- Mercat Vell d’Eivissa (Fira Sabors) – Dissabte, 23 de novembre de 10.00 a 14.00 h

- Mercat de Sant Joan – Diumenge, 24 de novembre de 10.00 a 14.00 h

Per a més informació:

- Web de residus del Consell Insular d’Eivissa: https://residus.conselldeivissa.es

- Xarxes Socials: @residuseivissa @residus_eivissa

- Telèfons: 900 26 48 78 (Oficina Residus) / 971195900 ext. 1500 (Departament Gestió Ambiental)

- Correu electrònic: mediambient@conselldeivissa.es