Un Nadal més, com mana la tradició, el Consell d’Eivissa posa en marxa el programa de ‘Caramelles de Nadal’, una representació del patrimoni immaterial d’Eivissa que varen ser declarades Bé d’Interès Cultural l’any 2005 i són una mostra de devoció i d’alegria pel naixement de l’Infant Jesús a Betlem. La tradició deia que s’havien de representar la mitjanit del 24 al 25 a la Missa de Matines.
Així, el programa d’aquest Nadal, que inclou 17 actuacions que abasten la totalitat de l’illa, s’inicia el dia 24 de desembre amb l’actuació a les 20.00 h, des Xacoters de sa Torre a l’església de Sant Antoni de Portmany i a mitjanit la mateixa esquadra actuarà a Sant Josep de sa Talaia.
El mateix dia 24 de desembre a les 00.00 h a l’església de Santa Eulària des Riu hi haurà una interpretació a càrrec de Sa Colla des Puig de Missa.
La següent cita des Xacoters de sa Torre serà el 26 de desembre als 10.30 h a l’església de Sant Miquel de Balansat i el 28 de desembre a les 19 h a l’església de Sant Mateu, que tornen a actuar el 29 de desembre a les 10.30 hores a Santa Creu en Eivissa.
L'any començarà, l'1 de gener, amb l'actuació de Caramelles a les 12.30 h a l’església de Sant Rafel de sa Creu i a les 19.00 h a l’església de Sant Jordi de ses Salines, totes dues actuacions a càrrec des Xacoters de sa Torre.
El 4 de gener actuaràn a l’església de Sant Agustí des vedrà a les 19 hores, el 5 de gener a les 9.30 h a l’església de Sant Francesc de s’estany i a les 11.00 h a la des Puig d’en Valls. El dia 6 de gener, a les 11.00 h a l’església de Santa Eulària des Riu, actuació a càrrec de Sa Colla des Puig de Missa i a les 12.00 h a l’església de Sant Carles de Peralta, a càrrec des Xacoters de sa Torre. A les 12.30h, a l’església de la Mare de Déu de Jesús també hi haurà ‘Caramelles de Nadal’, a càrrec de l’Esquadra de Caramellers de la Mare de Déu de Jesús, i a les 19.00 h, a l’església de Sant Mateu actuarà Sa Colla des Puig de Missa.
La següent cita serà el 12 de gener a les 9.30 h a l’església de Santa gertrudis de Fruitera amb l’Esquadra de Caramellers de Santa Gertrudis i el 18 de gener el programa conclou amb l’actuació des Xacoters de sa Torre a l’església de la Sagrada Família a Barcelona.
La consellera del departament de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramón, ha recalcat la importància de les caramelles, com una de les manifestacions “més significativa de la nostra cultura i patrimoni immaterial”, assenyalant que “dins la nostra cançó, i dins la cançó redoblada, són amb molta probabilitat l’expressió més antiga.”