Noticias relacionadas

El Consell Executiu aprova l’expedient de contractació del servei de transport

El Consell Executiu aprova l’expedient de contractació del servei de transport

Amb la redacció aprovada, es dona compliment al recurs acceptat parcialment pel Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals

El Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa ha aprovat l’expedient de contractació del servei regular permanent de transport interurbà de viatgers per carretera de l’illa d’Eivissa. Aquest contracte té un pressupost base de licitació de 89.775.759,63 euros (IVA inclòs) i té una durada de 10 anys, segons allò aprovat en data 26 d’abril de 2024 en sessió plenària.

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACR) va aprovar parcialment dos recursos de dos empreses interessades, que malgrat obligar a suspendre el tràmit d’adjudicació, no han significat canvis prou substancials, el que ha permès no haver de tornar a passar la fiscalització de l’Oficina Nacional d’Avaluació (ONE per les seues sigles en castellà), així com el propi organisme va confirmar en data 23 de febrer davant un escrit de preguntes del servei de contractació del Consell d’Eivissa.

A més, es dona la circumstància que l’expedient aprovat avui redueix els dies de presentacions d’ofertes al mínim legal, 26 dies, per tal de no demorar més aquesta adjudicació i que es pugui realitzar durant l’any 2024.

El conseller de Territori, Ordenació Turística, Mobilitat, Infraestructures Viàries i Lluita contra l’intrusisme, Mariano Juan, ha agraït la feina dels serveis implicats que “malgrat una notícia, com és un recurs dels tribunals, a un concurs tan complex com aquest, hem sabut entendre que realment aquest recurs ha avalat pràcticament tota la feina feta per aquest Consell Insular i, per tant, s’ha de posar en relleu la dedicació i el criteri de totes i cadascuna de les persones que han participat en aquest expedient”. En aquest sentit el conseller ha mostrat el seu desig “que no haguem de lamentar més entrebancs en aquest concurs i que puguem complir el termini previst, que consisteix en resoldre la licitació almenys abans de 2025”.